Вчені розробили програму з розпізнавання дерев за формою крони

25.01.2017, 08:30

Вчені з Технологічного університету в Тампере та Інституту природних ресурсів розробили програму, яка розпізнає види дерев на основі результатів лазерного сканування, повідомляє N+1.

Система може розпізнавати в лісах три види дерев в автоматичному режимі: березу ​​повислу (Betula pendula), сосну звичайну (Pinus sylvestris) і європейську ялину (Picea abies). Результати перевірки системи показали, що вона може розпізнавати дерева в лісах з точністю до 95%.

Програма була навчена за допомогою бази даних, яка містила результати лазерного сканування для 30 дерев кожного виду. Дерева система являє у вигляді тривимірної моделі, яка будується на основі хмари точок, складеної лазерним сканером. Потім комп'ютер аналізує модель за 15 критеріями, включно з діаметром стовбура, обсягом крони і кутом нахилу гілок, і визначає, представник якого виду знаходиться перед ним.

Вчені припускають, що програма може бути в майбутньому використана для розпізнавання більшого числа видів, а також для визначення кількості різних дерев у лісі.

Читайте АСН в Google News