Французький суд зобов'язав регулятора ФРН виплатити 60 млн євро за неякісні грудні імпланти

23.01.2017, 22:45

Суд французького м. Тулона зобов'язав Німецьке товариство технічного контролю і нагляду TUV Rheinland виплатити багатомільйонні компенсації за неякісні силіконові грудні імпланти. Так як TUV Rheinland сертифікувала неякісні силіконові ендопротези французького виробника Poly Implant Prothese, компанія повинна виплатити кожній з 20 тис. позивачок в чотирнадцяти країнах по 3000 євро. Про це сказано в рішенні суду, передає Інтерфакс-Україна.

TUV Rheinland повідомила, що подасть апеляцію, нагадавши, що таке ж рішення того ж тулонського суду за позовом 1,7 тисячі пацієнток було два роки тому скасовано вищою інстанцією. Але позивачки відмовилися визнавати поразку і, в свою чергу, подали апеляцію.

Збанкрутіла в 2010 році компанія PIP протягом багатьох років вживлювала жінкам грудні імпланти, для виготовлення яких застосовувався дешевий промисловий силікон. Ця практика призводила до сильних запалень і завдала шкоди здоров'ю пацієнток. Загальна кількість постраждалих оцінюється в 300000 осіб, близько чверті жінок згодом видалили імпланти.

Читайте АСН в Google News