Порошенко створив спеціальну військово-повітряну зону над окупованим Донбасом

23.01.2017, 14:30

Президент України Петро Порошенко створив спеціальну військово-повітряну зону «Схід», яка поширюється на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Відповідний указ №12/2017 «Про внесення змін до військово-адміністративного поділу території України» оприлюднено на сайті Президента.

Указом вносяться зміни у військово-адміністративний поділ території України, затверджений указом Президента України від 5 лютого 2016 року №39.

«Повітряний простір над територією окремих районів Донецької та Луганської областей в межах військово-повітряної зони «Схід» належить до зони відповідальності повітряного командування «Схід», - ідеться в документі.

Кордон зони проходить «по зовнішній межі прибережних морських вод Азовського моря шириною 12 морських миль, що обчислюються від лінії найбільшого відпливу як на материку, так і на островах, що належать Україні, до найближчої точки кордону України з Російською Федерацією на суші, далі по лінії державного кордону України з Російською Федерацією»

Раніше в документі значилися тільки три військово-повітряні зони - «Південь», «Центр» і «Захід» - і окремий військово-повітряний район.

Читайте АСН в Google News