У Швейцарії школярок-мусульманок зобов'язали плавати з хлопчиками

11.01.2017, 07:04

Європейський суд з прав людини постановив, що рішення швейцарської влади відправляти дівчаток-мусульманок на уроки плавання разом з хлопчиками не порушує релігійні права учнів.

Розглянувши скаргу, ЄСПЛ визнав, що влада Швейцарії має право вимагати неухильного виконання шкільної програми заради успішної інтеграції дітей в швейцарське суспільство, передає BBC.

Суд постановив, що такі вимоги можна розцінити як певне втручання в свободу віросповідання, але вони не становлять серйозного порушення цієї свободи.

У рішенні ЄСПЛ сказано, що влада Швейцарії діяла в рамках закону, який спрямований на захист учнів іноземного походження від суспільної ізоляції.

Скаргу подали в суд двоє громадян Швейцарії турецького походження, які відмовилися посилати дочок на обов'язкові шкільні уроки плавання, де займаються і хлопчики.

Швейцарська влада заявила, що від таких уроків плавання можна відмовитися з релігійних міркувань, але лише в разі, якщо дівчата досягли віку статевого дозрівання, чого в цьому випадку не було.

Читайте АСН в Google News