25-градусні морози та інтенсивні снігопади залишать Україну з 10 січня — Гідрометцентр

06.01.2017, 14:05

6-7 січня погодні умови будуть надзвичайно контрастними, від 0 градусів в східних та південно-східних областях та до 14 до 19, місцями – 20-25 градусів морозу в західних та північних областях. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час засідання міжвідомчого оперативного штабу держкомісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов  сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

«Якщо взяти східні області та південний схід України – температура буде близько 0 градусів, в цьому регіоні є висока ймовірність утворення ожеледі, налипання мокрого снігу. Що стосується західних та північних областей, а також Вінницької, частково Черкаської та Кіровоградської областей, то в цей період буде спостерігатись продовження зниження температурного режиму, в нічні години мінімальна температура становитиме від 14 до 19, місцями – 20-25 градусів морозу», -  повідомив Кульбіда.

Він додав, що середні показники у цих областях  будуть – від 8 до 13 градусів морозу. «Циклон залишить територію України 9 січня, але вже 8 січня інтенсивність опадів зменшиться, швидкість вітру також суттєво зменшиться. Тобто цей період буде достатньо коротким», - зазначив він. 

За словами Кульбіди, вже з 10 січня буде відмічатись поступове підвищення температурного режиму на фоні відсутності особливо небезпечних погодних явищ.

Читайте АСН в Google News