Прокуратура розслідує факс стрільби депутатом Пашинським як хуліганство

03.01.2017, 17:09

Зараз прокуратура Київської області розслідує інцидент з нардепом Пашинським як факт хуліганства. Про це заявив Дмитро Чібісов, прокурор Київської області на брифінгу.

Він розповів, що інцидент відбувся на території селища Хлебче о 17:00. В ньому брали участь близько 4 осіб. Дві з них на авто Mercedes (депутат і його дружина) і дві, що знаходилися біля мікроавтобуса Volkswagen. Мікроавтобус стояв на неосвітленій дорозі. Інший тз - Мерседес - його об’їзжав. 

«Було зроблено зауваження про те, що не включені габаритні вогні і знак аварійної зупинки. Під час цих зауважень виникла перепалка, потім виникла ситуація, при якій нардеп використав вогнепальну зброю «Glock19», - сказав прокурор.

Внаслідок цього особу, яка не є водієм Volksawagen госпіталізували і нині вона у лікарні. Призначено судово-медичну, криміналістичну, трасологічну та балістичну експертизи.

Проводяться допити та  вилучення. Попередня кваліфікація - хуліганство. Проте за результатом аналізу дій осіб, вона може бути уточнена. «Зараз пройшло не так багато часу, щоб говорити про склад злочину, але однозначні висновки довго чекати не доведеться», - сказав він.

Також прокурор додав, що зброю і набої вилучено у нардепа Пашинського, та направлено запити до органів. Хто видав зброю і хто дав дозвіл на володіння. «Можу сказати, що відпрацьовані всі особи, причетні до справи і ми вживаємо всі заходи, щоб перевірити всі свідчення. Сподіваємося за 2 місяці провести розслідування», - підсумував він.

Читайте АСН в Google News