Українські бійці загинули в бою на Світлодарській дузі, а не в полоні

26.12.2016, 14:05

Операція з пошуку і повернення тіл бійців 1-го батальйону 54-ї бригади Збройних Сил України, які загинули в бою на Світлодарській дузі, завершена, повідомив радник заступника міністра оборони Василь Будик.

«Закінчилася операція з пошуку і повернення бійців 1 бату 54 бригади (з позивними Шайтан, Еф і Сім'янин. - АСН)», - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, українські бійці з позивними Шайтан, Еф і Сім'янин загинули в бою. Він спростував повідомлення про потрапляння в полон до бойовиків бійця з позивним Сім'янин.

«Є свідки загибелі Шайтана. Він загинув першим у цьому бою 18 грудня. Хлопці також розповіли про долю Ефа. Він прийняв страшне для себе рішення, розуміючи, що його не зможуть витягнути з поля бою, він попросив врятувати молодого бійця, а сам залишився на полі. Перед своєю загибеллю він встиг подзвонити мамі і попрощатися», - розповів він.

Будик додав, що тіло Сім'янина було виявлено за 200 метрів від позицій противника.

Нагадаємо, що 25 грудня в Щасті бойовики передали тіла двох українських військовослужбовців, які загинули в боях на Світлодарській дузі 18 грудня. Загиблі служили в 54-й бригаді ЗСУ. Один з них - лейтенант Яровий з позивним Шайтан, другий - солдат Байкус з позивним Ваха.

Читайте АСН в Google News