Порошенко: Трибунал щодо дій Росії у Криму сформований, позов буде розглянутий на початку 2017 року

23.12.2016, 17:44

Міжнародний трибунал ООН на початку 2017 року почне розгляд справи за позовом України проти РФ про порушення Конвенції ООН з морського права, повідомив Президент України Петро Порошенко.

«22 грудня сформований трибунал, який на початку 2017 року почне розгляд справи за позовом України до РФ», - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Президент нагадав, що у вересні МЗС України ініціював суперечку про порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

За його словами, Україна готова довести в арбітражі, що країна-агресор РФ порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами в своїх морських акваторіях і на континентальному шельфі в прилеглих до Криму морських зонах.

У МЗС України заявили, що призначені члени трибуналу «мають репутацію справедливих, компетентних, чесних і незалежних експертів в галузі міжнародного морського права».

Зокрема, суд буде складатися з таких членів: суддя Пайк (Південна Корея, призначений президентом трибуналу), суддя Бугетайя (Алжир), суддя Гомез-Робледо (Мексика), професор Льов (Велика Британія, призначений Україною) і суддя Голіцин (призначений РФ) .

Нагадаємо, що 23 грудня президент РФ Володимир Путін анонсував подачу російського газу до окупованого Криму через два-три дні.

Читайте АСН в Google News