Дубілет назвав замовників інформаційної атаки на «ПриватБанк»

22.12.2016, 13:12

Колишній заступник голови правління «ПриватБанку» Дмитро Дубілет заявив, що інформаційні атаки на фінустанову, які привели до його подальшої націоналізації, були ініційовані державою.

«Держава ініціювала низку інформаційних атак, які призводили до паніки серед наших клієнтів», - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

За даними екс-правління банку, остання атака була спровокована головою Національного банку України Валерією Гонтаревою. «Вона зібрала на закриту нараду провідних банкірів і експертів і розповіла їм про те, що «ПриватБанк» можуть націоналізувати, пустивши таким чином чергову хвилю чуток, яку з задоволенням підхопили ЗМІ на чолі з Інтером», - йдеться в матеріалі екс-правління «ПриватБанку», опублікованому на УП.

Відзначається, що з приходом до влади Гонтарева вела цілеспрямовану політику знищення «ПриватБанку».

«Навіщо НБУ це робив? Ми не знаємо. Перша версія полягає в тому, що банк відібрали в рамках чергового переділу власності. Друга версія полягає в тому, що команда Гонтаревої щиро вважала, що головна місія НБУ полягає не в розвитку економіки країни (наприклад, шляхом стимулювання кредитування), а в «чистці» ринку», - йдеться далі.

Читайте АСН в Google News