Генпрокурор просить позбавити недоторканності суддю, звинуваченого у хабарництві

21.04.2015, 10:43

Генеральний прокурор Віктор Шокін попросив Верховний Суд звернутися до Верховної Ради з приводу отримання згоди на затримання та арешт судді Господарського суду Одеської області.

Про це «Аналітичній службі новин» повідомили в прес-службі ГПУ.

У повідомленні говориться, що Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди суддею Господарського суду Одеської області за ч. 5 ст. 368 Кримінального кодексу України. Повідомляється, що зазначений суддя вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі більш ніж півмільйона гривень за часткове задоволення позовних вимог у господарській справі. Після отримання хабара суддя був затриманий правоохоронними органами. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України.

«Генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до Верховного Суду України з клопотанням про внесення до Верховної Ради України подання про згоду на затримання і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Також він вніс подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді від посади», - зазначили в прес-службі.

 

Читайте АСН в Google News