Завдяки Prozorro Міноборони зекономило 126 млн грн

20.12.2016, 11:51

Міністерство оборони України за рік здійснило закупівлі на 2,6 млрд грн через систему електронних публічних закупівель Prozorro. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони України Олексій Чорнобай, передає кореспондент ASN.

«Цього року Міністерство оборони провело 283 процедури закупівлі та підписало 311 договорів на суму біля 2,6 млрд грн за очікуваною вартістю 2,75 млрд. Таким чином економія коштів оборонного бюджету склала понад 126 млн грн, або майже 5%», - зазначив Чорнобай.

Також він повідомив, що центральні органи виконавчої влади вже погодили проект указу Президента «Про положення про Генеральний штаб ЗСУ». Він додав, що Генштабу, згідно з цим указом, додатково визначено чотири завдання та 55 функцій. Визначено також принцип: Міноборони формує політику в сфері оборони, а Генштаб її реалізовує.

«Відповідно до Стратегічного оборонного бюлетеня України додатково визначено завдання Генштабу щодо планування оборони держави, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та силами оборони, організації та контролю за здійсненням заходів на підтримку ЗСУ», - зауважив речник Міноборони.

Читайте АСН в Google News