Голова НБУ озвучила очікування щодо націоналізації «ПриватБанку»

19.12.2016, 09:37

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що регулятор з понеділка, 19 грудня, готовий підтримати «ПриватБанк» ліквідністю в разі необхідності, передає Інтерфакс-Україна.

«З понеділка Національний банк планує підтримати «ПриватБанк» в разі потреби ліквідністю для забезпечення безперебійних виплат вкладів», - сказала вона.

Крім того, Гонтарева висловила надію, що значного відтоку депозитів із «ПриватБанку» не буде, а його націоналізація не вплине на рівень інфляції і курс валют.

«Оскільки велика частка вкладів становлять строкові депозити, а найважливіше, що це 100% державний банк, який гарантує вклади населення - ми не очікуємо значного відтоку депозитів з «ПриватБанку» і не передбачаємо істотного впливу цього фактора на валютний ринок і рівень інфляції», - сказала голова НБУ.

Нагадаємо, що увечері 18 грудня Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні підтримав пропозицію Національного банку України про перехід комерційного банку «ПриватБанк» у стовідсоткову власність держави.

Читайте АСН в Google News