Нідерланди люто не хочуть програти вибори. Експерт пояснив голландську нелюбов до України

13.12.2016, 16:15

Позицію Нідерландів щодо України не варто перебільшувати. Процес євроінтеграції "розморозять" після парламентських виборів там. Про це в інтерв'ю ASN заявив політолог Вадим Карасьов.

"Позицію Нідерландів щодо України не варто перебільшувати. Вона носить передвиборний, кон'юнктурний, а не стратегічний характер. Ми повинні пам'ятати, що на початку 2917 року в Нідерландах - вибори, і там політики повинні враховувати пропопулістскую хвилю, настрої. Правляча партія і прем'єр Нідерландів просто люто не хочуть програти парламентські вибори. А демократія, необхідність враховувати глас народу на референдумі в Європі - це не просто слова", - сказав він.

Він нагадав, що "саме популістські сили ініціювали в Нідерландах референдум, з результатами якого сьогодні на хвилі виборів повинні рахуватися правлячі сили, вони змушені лавірувати. Але не виключено, що після того, як правлячої партії і прем'єру вдасться зберегти владу після виборів, буде знижений градус цієї риторики, а Україна повернеться до тих самих позицій про можливість незначних змін угоди про асоціацію з ЄС".

Що ж до "відкату" євроінтеграційних процесів на тлі позиції Нідерландів і затягування рішення про безвізовий режим, то, на думку Карасьова, "про жодні нові Союзи (АСН: як заявив останній президент СРСР Михайло Горбачов) і говорити не варто.

Усі подібні заяви й ідеї щодо створення якихось нових спілок, тим більше напротивагу ЄС, не просто нереальні - вони контрпродуктивні на сьогодні для України ", - вважає він.

Читайте АСН в Google News