Для крадіжок грошей з рахунків українців придумали нові пристрої

13.12.2016, 22:46

В Україні шахраї застосували скімінг-пристрій нового покоління, що робить небезпечним користування банкоматами.

Новий скімінг-пристрій типу «глибока вставка» для банкомату було вперше застосовано в Україні. Для європейських країн це давно не новина, але на території нашої держави раніше вони не зустрічалися. Про це повідомляє Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем (EMA).

Скіммінг-пристрій «глибока вставка» розміщується в області картридера банкомату. Після закладання пластикової карти в картрідер пристрій зчитує інформацію з магнітної смуги. Цей скімінг-пристрій відрізняється від звичайних тим, що зовні його зовсім не видно. Звичайні скіммінгові пристрої помітні візуально, вони трохи стирчать з картридера і часто прикріплені до нього за допомогою клею, магніту або скотча. Але пристрій типу «глибока вставка» майже неможливо помітити.

Але як же захистити свої гроші? Скіммінг-пристрої лише зчитують дані карти, які без пін-коду не мають жодної користі для шахраїв. Тому при користуванні банкоматами необхідно максимально прикривати клавіатуру від сторонніх очей, щоб злочинці не побачили пін-код. Це ж треба робити в супермаркетах та інших магазинах.

Читайте АСН в Google News