Суттєвого зростання цін на продукти харчування в 2017 році не очікується - експерт

13.12.2016, 14:31

Суттєвого зростання цін на продукти харчування в 2017 році не очікується, якщо не буде стрибків курсу долара і євро. Про це сказав гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко під час круглого столу сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

«Якщо говорити про прогноз на наступний рік, то ціни на продукти харчування будуть більше інфляції відсотків на два-три», - сказав він.

За його словами, якщо враховувати, що на полицях 95% продуктів харчування є українського виробництва, то 5% імпорту суттєвої ролі не грає. «Якщо не буде істотного зростання курсу долара, то ми і не побачимо особливого зростання цін», - сказав він.

Дорошенко підкреслив, що це за умови відсутності стрибків курсу долара і євро. За його словами, на новорічні свята ціни будуть вище на 10-20% на м'ясо, торти, на деякі кондитерські вироби вже перед самим Новим роком. Але, з іншого боку, як зазначив Дорошенко, спостерігаються акції на 20-40%. «Передноворічний подорожчання і акції в торгових мережах один одного урівноважать», - додав він.

Читайте АСН в Google News