До нідерландського референдуму щодо України причетні проросійські організації – експерт

09.12.2016, 15:36

Процедурою ініціювання референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та Євросоюзом скористувалися проросійські, ліві та євроскептичні організації. Таку думку в коментарі ASN висловив політолог Володимир Фесенко.

«Тут справа в референдумі. Відразу спрацювали декілька обставин. Brexit нас не торкнувся. Але в Великій Британії та Нідерландах схожа була ситуація з такими активними євроскептичними настроями. Просто в Британії вони проявилися через Brexit, через цей референдум, а в Нідерландах через референдум щодо ратифікації Асоціації з Україною», - сказав він.

Фесенко звернув увагу, що в Нідерландах специфічна процедура ініціювання референдуму за народною ініціативою - збирається певна кількість голосів, якщо це зібрано треба провести референдум.

«В інших країнах немає такої ініціативи... В Нідерландах це було легше ініціювати, і цим скористалися, зокрема, організації, як підозрюють деякі експерти, причому не тільки наші, а й нідерландські, пов'язані з Росією, плюс ліві організації, плюс євроскептичні організації», - сказав він.

 

Читайте АСН в Google News