На полігоні в Гончарівському вдало пройшли випробування безпілотної техніки

09.12.2016, 12:50

Випробування безпілотників наземного та повітряного використання відбулися в п'ятницю, 9 грудня, на полігоні у Гончарівському Чернігівської області, передає прес-служба РНБО України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Безпілотні технології - важливий напрямок розвитку озброєння і військової техніки для ЗСУ. Вони можуть виконувати широкий комплекс розвідувальних і бойових завдань, при цьому, що для нас важливо, зберігаючи життя військовослужбовців», - заявив секретар РНБО Олександр Турчинов після проведення випробувань, передає прес-служба відомства.

За його словами, випробування пройшов безпілотний багатофункціональний мінібронетранспортер «Фантом», який раніше був представлений ДК «Укроборонпром». «Сьогодні була перевірена його здатність з різних положень, зокрема під час руху, точно вражати цілі. Результатом задоволені», - зазначив Турчинов.

Досить непогано, за його оцінками, зарекомендував себе безпілотний бойовий модуль, встановлений на БМП, його можна застосовувати на звичайних БМП і на БТР.

Читайте АСН в Google News