Депутати «Самопомочі» ігнорують засідання Ради

06.12.2016, 12:08

Народні депутати від фракції «Самопоміч» покинули сесійну залу через протест щодо зволікань у знятті депутатського мандату з нардепа Вадима Новинського. Про це повідомив під час ранкового засідання парламенту 6 грудня голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент ASN. 

«Наша фракція залишає сесійну залу Верховної Ради України та не буде приймати участь у пленарних засіданнях доти, допоки на розгляд парламенту не буде внесено подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, члена фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського», - заявив він. 

Після виступу Березюка члени фракції «Самопоміч» почали залишати свої місця в залі. При цьому парламентарі залишились в кулуарах парламенту, активно коментуючи демарш. 

Нагадаємо, що сьогодні о 14:00 відбудеться засідання комітету з питань регламенту та депутатської етики, де буде розглянуто подання ГПУ щодо Новинського. Сам нардеп в кулуарах парламенту вже заявив про те, що буде присутній на засіданні, а подання ГПУ «на 100% політично мотивоване». 

Читайте АСН в Google News