США і надалі допомагатимуть Україні у боротьбі з розповсюдженням зброї

01.12.2016, 14:24

США продовжать допомагати Україні у боротьбі з розповсюдженням зброї масового знищення і пов’язаних з нею матеріалів та технологій.  Про це на брифінгу 1 грудня заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент ASN. 

«Вчора в адміністрації Держприкордонслужби перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зустрівся з директором офісу з питань співробітництва у сфері експортного контролю Бюро з міжнародної безпеки і нерозповсюдження  Держдепартаменту США Вітоу Джеймсом. Програма з питань експертного контролю та безпеки кордонів (ExBS) активно реалізується в Україні Бюро з міжнародної безпеки і нерозповсюдження Держдепартаменту США понад 10 років і має успішну  співпрацю з Державною прикордонною службою України», - заявив він. 

У рамках програми нашій державі було надано допомогу у протидії розповсюдженню зброї масового знищення і пов’язаних з нею матеріалів та технологій. «Після короткої презентації прикордонного відомства України та ситуації на кордоні учасники зустрічі обговорили поточний проект, можливості співпраці у реформуванні та організації навчальних процесів у майбутньому та реалізації інших запланованих заходів», - додав Слободян. 

Читайте АСН в Google News