Янукович-втікач про зрив допиту: «Я обурений»

25.11.2016, 15:04

Екс-президент України Віктор Янукович, який ховається від українського правосуддя,  висловив обурення через зрив судового засідання у справі про звинувачення п'яти колишніх беркутівців у вбивствах активістів Євромайдану, передає Інтерфакс-Україна.

«Я обурений тим, що сталося. Тут питання одне - кому це вигідно. Сьогодні «Правий сектор» і радикали знову працюють за принципом Майдану, за межами українських законів, і влада це схвалює... є страх від того, що сьогодні будуть розкриті злочини Майдану», - сказав він.

У свою чергу його адвокат Віталій Сердюк звернувся до генерального прокурора з вимогою порушити кримінальну справу за фактом невдалого засідання суду за ст. 367 (службова недбалість) і ст. 374 (порушення права людини на захист).

Нагадаємо, що запланований на 25 листопада допит Януковича не відбувся через неможливість доставити в будівлю суду підозрюваних беркутівців. Активісти «Правого сектора» заблокували виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки повинні були вивезти учасників процесу.

Засідання суду у справі «Вбивства людей під час Євромайдану» перенесли на 13:00 понеділка, 28 листопада.

Читайте АСН в Google News