У Миколаєві студентам показали фільм з антиукраїнською пропагандою

24.11.2016, 11:02

У Миколаївському національному університеті імені Сухомлинського виник скандал через те, що студентам показали провокаційний фільм, знятий нібито про життя людей на непідконтрольних територіях Донбасу.

Як повідомляє миколаївське видання Times.mk.ua, фільм показали замість запланованої конференції на тему «Презумпції правоти поліцейського». Під час перегляду в аудиторії були присутні депутат обласної ради Максим Невінчаний, депутати від партії «Опозиційний блок» Артем Грозов і Павло Зоткін.

«У сюжеті фільму містилися кадри вкрай неоднозначного змісту, який був схожий на відкриту пропаганду. Природно, такі кадри не залишилися без уваги», - пише видання, зазначаючи, що студенти розцінили фільм як антиукраїнську пропаганду.

За даними видання, фільм викликав серед студентів університету невдоволення, вони почали активно виступати з проханнями припинити трансляцію стрічки. А після того, як організатори дали зрозуміти, що не будуть вимикати провокаційний фільм, частина студентів почала залишати аудиторію. Після закінчення заходу стало відомо, що хтось із студентів зателефонував працівникам СБУ, однак все обійшлося без пригод.

Організатори пояснили, що цей фільм не є пропагандистським, а був знятий українським режисером для освітлення ситуації, що склалася на Донбасі.

 

Читайте АСН в Google News