Кремль різко скоротив фінансування бойовиків «ДНР» і «ЛНР» - ДПСУ

17.11.2016, 14:55

Росія істотно скоротила фінансування терористів т.зв. «ДНР» і «ЛНР», в зв'язку з чим на окупованих територіях затримуються виплати зарплати і вводяться нові «податки». Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає ЛІГА.net.

«Жорстка позиція російських кураторів у питаннях фінансування змушує сепаратистську «владу» до пошуку нових джерел наповнення так званого бюджету. Як правило, за рахунок посилення тиску на місцеве населення і бізнес. Зокрема, вводяться нові і підвищуються розміри існуючих податків і зборів, здійснюється примусове стягнення боргів за комунальними платежами», - сказав він.

За його словами, бойовики намагаються взяти під контроль найбільш привабливі сфери бізнесу - пасажирські автоперевезення та незаконний видобуток вугілля.

Крім того, в «ДНР/ЛНР» зафіксовані системні затримки виплати пенсій, зарплат співробітникам так званої бюджетної сфери і навіть бойовикам.

Нагадаємо, що, за даними української військової розвідки, через масове пияцтво в лавах бандформування «ЛНР» командир так званого «2-го армійського корпусу» наказав припинити виплату зарплати бойовикам.

Читайте АСН в Google News