Клімкін заявив про відсутність прогресу у «дорожній карті» стосовно Донбасу

16.11.2016, 15:53

Поки що немає узгодженої позиції з Росією щодо «дорожньої карти» з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання уряду у середу, 16 листопада.

«Були тільки попередні консультації, я вже казав. Були пропозиції щодо 29, щодо 30, тобто якоїсь дати наприкінці листопада, оскільки попередня пропозиція в Берліні пролунала, що зустріч міністрів закордонних справ має відбутися до кінця листопада», - сказав він.

«Ми, звичайно, ведемо консультації, ведемо консультації з нашими німецькими і французькими друзями і партнерами. Поки що, звичайно, у нас немає спільного бачення цієї дорожньої карти. Спільного бачення дорожньої карти з Росією я маю на увазі, оскільки той акцент на питаннях безпеки, який потрібен, щоб створити мінімально можливі умови для просування подальшого політичного врегулювання, на сьогодні Росія заперечує. Вона, звичайно,  заперечує проти ключових моментів,  які важливі для того, щоб визначити модальності майбутніх виборів, які мають бути вільними і чесними і відповідати фундаментальним критеріям ОБСЄ... Але будемо послідовно працювати», - додав голова МЗС.

 

Читайте АСН в Google News