Путін заявив про наміри вийти з Міжнародного кримінального суду

16.11.2016, 13:08

Росія заявила про наміри вийти з Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду після того, як у попередньому розслідуванні прокурор Гаазького трибуналу назвав анексію Криму збройним конфліктом.

Про це повідомляє Медіазона з посиланням на відповідне розпорядження президента РФ від 16 листопада.

Згідно з розпорядженням, російський президент Володимир Путін погодився прийняти пропозицію Мін'юсту, яку, як зазначається, погоджено з іншими відомствами та Верховним судом, і доручив повідомити генерального секретаря ООН про намір Росії вийти з договору.

Нагадаємо, 14 листопада Міжнародний кримінальний суд визнав ситуацію в окупованому Криму рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Україною і РФ.

«За останніми даними, ситуація в анексованому Криму і Севастополі рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Росією і Україною. Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого 2014 року, коли Російська Федерація застосувала особовий склад збройних сил країни для отримання контролю над деякими українськими територіями без згоди уряду України», - сказано в документі.

 

Читайте АСН в Google News