Уряд шукатиме диверсантів, які розіслали неадекватні комунальні платіжки киянам

16.11.2016, 11:58

Кабінет міністрів на своєму засіданні скасував величезні платіжки за опалення, які надійшли жителям столиці. МВС почне розслідування диверсії. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 16 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

"Мене поінформували, що в Києві громадяни та мешканці міста отримали платіжки на опалення з якимись баснословними цифрами. Я доручив віце-прем'єру Кістіону розібратися, що там відбулося. Наскільки я розумію, то він фактично розібрався, що там відбулося", - сказав він.

У свою чергу віце-прем'єр Кістіон підтвердив, що кияни отримали "не досить адекватні нарахування... Сьогодні платіжки, які були направлені, будуть переглянуті. А ті споживачі, які не отримали платіжки, для них вони також будуть переглядатися. Це питання буде розглядатися на рівні Київської державної міської адміністрації, щоб у майбутньому ці проблеми не повторювалися", - пообіцяв він.

Гройсман сказав, що "якась це дивна помилка у ситуації, коли країну намагаються розхитати, а люди отримують в два-три рази завищені розцінки... Я думаю, що тут може бути питання кримінальної відповідальності за виставлення людям неадекватних розцінок... Думаю, що КМДА та постачальник швидко розібралися".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив надати йому всі документи для розслідування.

А міністр інформаційної політики Юрій Стець додав, що це не помилка. "Люди, отримавши такі платіжки, мали вийти на вулиці. Тому це не помилка. Треба провести розслідування", - закликав він. Прем'єр Гройсман пообіцяв: "Якщо не помилка, то ми покараємо. Розхитувальщики! Краще щось би зробили для країни. Роботи у нас багато. І кожному "шатуну" ми можемо її запропонувати!". 

Читайте АСН в Google News