СБУ: Росія готує заходи з масштабної дестабілізації в Україні з 15 листопада

11.11.2016, 12:50

Про це повідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик під час брифінгу сьогодні у Києві, передає кореспондент ASN.

“Служба безпеки у тісній взаємодії зі службою зовнішньої розвідки України отримали оперативні дані, які викривають плани Російської федерації з масштабної дестабілізації в Україні, старт якої заплановано на 15 листопада поточного року”, - сказав він.

За його словами, ці розвідувальні дані в цілому збігаються зі змістом так званого плану першочергових заходів зі дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою “Шатун”, дослідження якого, його достовірності в рамках відповідного кримінального провадження на даний час триває. “ Масив інформації, вилучений із поштової скриньки радника президента РФ відомого Владислава Суркова і свідчить про початок його здійснення. Безпосереднє керівництво і реалізацію цього плану здійснює також відомий як СБУ, так і СЗР (Інал) Ардзімба. Контактував також з політичними рухами в нашій державі, а також окремими громадськими організаціями, задіяними в акціях протесту, як правило всліпу або за певну фінансову винагороду громадянин Вірменії — Мартиросян. Спецслужбою зафіксовані непоодинокі виїзди за межі України, а саме в РФ, організаторві цих акцій - для отримання як фінансування”, - розповів Дублик.

За його словами, старт зазначених дій запланований на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників.

"З 17 листопада основний акцент протестних акцій зміщуватиметься на питання підвищення тарифів. Протест має перерости в блокування урядових структур,розширення претензій до влади",- додав він.

Читайте АСН в Google News