Зміни в світовій геополітиці можуть спровокувати дострокові вибори в Україні - експерт

09.11.2016, 14:04

Зміни в світовій геополітиці можуть спровокувати і зміни всередині України, наприклад, дострокові парламентські вибори десь в кінці лютого - початку березня.

Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

За його словами, перемога Трампа - це уособлення і свідчення того, що світ змінюється, «і, відповідно, ці зміни в той чи інший спосіб будуть торкатися і України, її поточної ситуації».

«І не виключаю, що можуть бути суттєві корекції зовнішньо-політичної лінії внутрішньої політики України», - додав політолог.

«Для нас які уроки? По-перше, потрібно бути дуже обережними і дорослішими, коли ми аналізуємо чи прогнозуємо той чи інший процес, особливо в таких країнах, як США. Тому що деякі наші політики топові дуже підставилися, коли вони в своїх фейсбуках, твіттерах писали, що Трамп клоун і ніколи не виграє президентську кампанію», - сказав він.

По-друге, як наголосив експерт, Україні не потрібно розраховувати тільки на зовнішню допомогу і на те, що зовні вирішать проблеми, які Україна має вирішити сама.

«Без того, що в нас буде парасолька Байдена - Обами, цього вже не буде. По-третє, потрібно бути дорослішими... Потрібно реально бути незалежними. Розраховувати на власні зусилля. Немає армії сильної, немає економіки сильної, значить потрібно бути гнучкими, іти на компроміси. Не на капітуляцію, а на компроміси. Не розраховувати на те, що за нашими спинами домовляться на нашу користь. А якщо не на нашу користь? Це означає новий етап і треба буде мінятися всередині... А можливо, будуть зміни в політичному ландшафті. Не виключаю, що зміни світові, в світовій геополітиці спровокують і зміни всередині країні — наприклад, дострокові парламентські вибори десь в кінці лютого — початку березня», - зазначив політолог.

«Перемога Трампа — це шанс для України пройти очищення від ілюзій і ставитися до сучасного світу і сучасних проблем як всередині, так і зовні без цього політтехнологічного пафосу, театральщини», - резюмував він.

Читайте АСН в Google News