Через подорожчання продуктів, Україні може стати вигідніше імпортувати європейські - експерт

08.11.2016, 15:11

В Україні ціна вершкового масла майже досягла європейських показників. Про це в коментарі ASN повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Якщо ми зараз подивимося ціни на вершкове масло, то фактично ціна вершкового масла в Україні зрівнялася з ціною вершкового масла в Європі. І у нас ще ця спіраль розганяється, а там таких темпів зростання немає. Тому, так ще трошки і ми навіть в період кризи просто перейдемо на імпортні продукти харчування», - заявив Дорошенко.

Зі скасуванням державного регулювання на соціальні продукти, а також із зростанням долара і підвищення світових цін на продовольчу продукцію, українські виробники почали підвищувати ціни на свою продукцію, пояснив він.

«До того ж навіть таку продукцію, якщо вона навіть подорожчає, нам буде простіше завозити її імпортну і вона буде на 30% коштувати дешевше, ніж наша», - додав Дорошенко.

Він прогнозує що в листопаді більш ніж на 5% подорожчає молочна продукція, а ттакож виростуть в ціні і складові борщового набору.

Читайте АСН в Google News