СБУ ліквідувала угруповання, що привозили в Чернігів зброю з АТО

23.07.2015, 17:03

Служба безпеки викрила два угруповання, які завозили в регіон зброю і боєприпаси з Донбасу. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

«За попередньою інформацією, засоби ураження могли бути використані для влаштування диверсій і дестабілізації ситуації в обласному центрі. Також зловмисники планували створити розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території області та за її межами», — сказано в повідомленні.

Правоохоронці задокументували спроби збути ручний кулемет Дехтярьова (калібр 7,62 мм), два гранатомети РПГ, гранати РГД-5 і Ф-1, автомат АК-47 (калібр 7,62 мм) і боєприпаси для нього, пістолет марки «ПМ» і 5 тротилових шашок (200 г кожна), які були вилучені правоохоронцями.
Членів угруповань затримали на гарячому, коли вони намагалися продати зброю. Під час обшуків у злочинців виявили 18 одиниць стрілецької зброї, 8 гранатометів РПГ-22, 13 ручних гранат, значна кількість патронів, 10 протитанкових та протипіхотних мін, понад кілограм вибухівки, холодну зброю. Вилучено також близько 8000 доларів США. На даний момент співробітники СБУ затримали 10 членів угруповань.

Відкрито кримінальне провадження.

Читайте АСН в Google News