В уряді розповіли про механізм легалізації видобутку бурштину

23.07.2015, 12:48

У Міністерстві екології та природних ресурсів вважають, що на законодавчому рівні необхідно розробити і закріпити легальний механізм для участі місцевого населення у видобутку бурштину. Про це під час брифінгу заявила заступник міністра екології та природних ресурсів України Світлана Коломієць, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

«Ми знаємо, що нині місцеве населення заробляє і фактично живе за рахунок коштів, які отримує за видобутий бурштин. Однак ці доходи є нелегальними. До того ж така робота пов'язана з великими ризиками. На сьогодні нікому не відомо, скільки людей було травмовано, скільки загинуло, пропало безвісти за час виконання такої нелегальної роботи. Але за неофіційними даними масштаби значні», — сказала вона.

У зв'язку з цим, за її словами, було б доречно на законодавчому рівні розробити і закріпити легальний механізм для участі місцевого населення у видобутку бурштину. Вона повідомила, що одна з ідей, яка існує сьогодні, це дати змогу місцевим жителям працювати на основі цивільно-правових договорів з державними підприємствами, які мають ліцензію на видобуток бурштину.

«Тоді люди будуть офіційно здавати видобутий камінь і офіційно отримувати доходи. При цьому вони будуть захищені з точки зору технологій роботи», — пояснила заступник міністра.

Читайте АСН в Google News