Бізнес в Україні найбільше скаржиться на відомство Насірова

04.11.2016, 13:27

Найбільше вітчизняний бізнес скаржиться на дії Державної фіскальної служби. Про це на круглому столі 4 листопада заявив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає кореспондент ASN. 

"75% усіх скарг, які ми отримуємо від бізнесу, це три блоки: скарги на дії ДФС, силові органи та місцеве самоврядування... Податкові питання залишаються найболючішими для українського бізнесу. Зокрема, ключовою проблемою стали податкові перевірки (19% усіх звернень з податкових питань)", - заявив він. 

При цьому відмічається позитивна тенденція зниження на 30% кількості скарг щодо електронного адміністрування ПДВ у порівнянні з попереднім кварталом.  Протягом останніх трьох місяців зросла кількість скарг на дії державних компаній, органів місцевого самоврядуванн, СБУ, а також на зловживання митних органів. 

"Кількість скарг на силові структури збільшилася на третину, що непокоїть. Використання кримінального права залишається проблемою для бізнесу", - долав він. 

Зменшилася кількість скарг на дії Міністерства юстиції та кількість запитів щодо змін у законодавстві. Зокрема стосовно недосконалості нормативно-правової бази місцевого самоврядування. 

Читайте АСН в Google News