Депутати схвалили реструктуризацію боргів підприємств ЖКГ

03.11.2016, 18:38

Верховна Рада України на засіданні в четвер, 3 листопада, прийняла законопроект №5273 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії», згідно з яким борги підприємств теплоенергетики будуть реструктуризовані.

Як пояснив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, закон передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- і водопостачання, яка накопичилася на 1 січня 2016 року.

«Підприємствам дається п'ять років на погашення боргів, а також можливість після реструктуризації боргу списати всі штрафи і пені, які були нараховані. На той час, поки діє договір реструктуризації, припиняється нарахування штрафів і пені», - наводяться його слова на урядовому порталі.

Крім того, за словами Зубка, закон зупиняє всі виконавчі провадження до підприємств, внесених до Реєстру учасників процедури врегулювання, який передбачає розблокування фінансово-господарської діяльності, зняття арешту з майна та поточних рахунків.

Читайте АСН в Google News