На Закарпатті незаконно вирубано 774 га лісу

02.11.2016, 13:33

На засіданні Кабінету міністрів України 2 листопада міністр АПК Тарас Кутовий представив інтерактивну мапу України щодо вирубки лісів, передає кореспондент ASN. 

«По Закарпатській області ми визначили 871 ділянку фактичних суцільних вирубок лісів площею - 2 тис. 112,9 га. Санітарні рубки зараз здійснюються лише за участю громадськості та лише в ситуації висихання, стихійних лих. Уся ця інформація відображається на відповідному сайті.  В результаті, виділивши зони нормативних полігонів рубок, ми виявили 530 незаконних рубок лісу в Закарпатській області загальною площею 774 га», - повідомив він. 

За словами міністра, «лідером» з незаконної вирубки є Мукачівський лісгосп. 

«Ви уявіть тільки масштаб! Тобто  вони на 774 га більше, ніж це можливо. Я вважаю, що цей документ, цей електронний ресурс - це вирок конкретним керівникам державних лісових агентств на цих територіях! Більше 700 «лівих» вирубок... Я пообіцяв, що ми цю історію не забудемо. І я це виконав. І це буде з кожним, хто плутає державне з приватним», - додав у свою чергу прем'єр Володимир Гройсман.

Прем'єр доручив, щоб через місяць була надана інформація по інших областях. «Бо таких сюрпризів у нас ще багато», - додав він. 

Тарас Кутовий наголосив, що в Закарпатській області реалізований перший пілотний проект з перевірки незаконної вирубки лісу. Далі така ж інформація буде забезпечена по іншим областям.  Міністр пообіцяв, що буде забезпечена співпраця з правоохоронними органами для притягнення до відповідальності за незаконну вирубку. 

Читайте АСН в Google News