АМКУ збільшив штраф «Газпрому» вдвічі - до 172 млрд грн

31.10.2016, 15:57

Антимонопольний комітет України просить господарський суд Києва стягнути з російського газового монополіста «Газпрому» майже 172 млрд грн, включно зі штрафом у розмірі 86 млрд грн і пенею на таку ж суму за його несвоєчасну сплату.

Про це заявив представник інтересів АМКУ під час розгляду в суді позову комітету до «Газпрому» про примусове стягнення штрафу, передає УНІАН.

«За прострочення 140 днів нараховувалася пеня в розмірі 180,5 млрд грн. Разом з тим, відповідно до статті 56 закону України «Про захист економічної конкуренції», розмір пені не повинен перевищувати розмір штрафу, тому Антимонопольний комітет подав позов про стягнення 85,9 млрд грн штрафу і 85,9 млрд грн пені», - повідомили в АМКУ.

Нагадаємо, що 5 жовтня АМКУ подав до господарського суду міста Києва позов про примусове стягнення штрафних санкцій з «Газпрому». За даними комітету, компанія «Газпром» заборгувала українській стороні 85,86 млрд грн. Саме на таку суму АМКУ в січні 2016 року оштрафував «Газпром» за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему.

Читайте АСН в Google News