Послаблення системи е-декларування обернеться катастрофою – Мінгареллі

10.10.2016, 18:47

Українська влада не повинна послаблювати систему електронного декларування. Про це повідомив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінгареллі у понеділок, 10 жовтня на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент ASN.

"Головний меседж від ЄС до української влади - будь-ласка не послаблюйте систему е-декларування. Це буде катастрофа, якщо ця система не буде працювати вільно. І не сприятиме прозорості і ефективності в боротьбі з корупцією", - сказав посол.

Мінгареллі повідомив, що до нього зверталися представники громадських організацій, які висловили побоювання щодо намірів влади послабити систему е-декларування.

"У нас був відвертий діалог з представниками української влади і навіть з главою держави Петром Порошенко. Ми отримали запевнення, що не мають наміру послабити цю систему. Однак існують побоювання, що декларації будуть відкриті для всіх, в тому числі і для злочинців ... Тому зараз українські чиновники працюють над забезпеченням доступу до такої інформації для правоохоронців і частковим його обмеженням для всіх користувачів ", - підкреслив глава Представництва ЄС в Україні.

Читайте АСН в Google News