Радник Авакова закликав українців не купувати розливний алкоголь

04.10.2016, 14:58

Виробники сурогатного алкоголю будуть покарані, але ця проблема стосується не тільки України. Про це в інтерв'ю ASN заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко.

«Ми закликаємо людей не купувати алкоголь, який продається на розлив. Краще купуйте той, який дозволений законом. Регулярно поліція і фіскальна служба затримують і фіксують факти поширення і виробництва сурогатного алкоголю. І причетні особи притягаються до відповідальності, конфіскується алкоголь і засоби для його виробництва. Зараз ведеться слідство стосовно осіб, які виробляли цей алкоголь зі спирту, що фактично був отрутою. Цих осіб буде притягнуто до відповідальності», - заявив він.
Геращенко вважає, що поширення сурогатного алкоголю - це проблема не тільки України.

«У багатьох країнах світу, а не тільки в Україні, є така проблема. Населення, на жаль, має невисокі доходи. Люди, бажаючи долучитися до спиртних напоїв, хочуть заощадити гроші. Тому купують сурогатний алкоголь, який фактично не обкладається податком. Таким чином вони економлять гроші, але втрачають своє здоров'я, а іноді й життя», - зазначив радник голови МВС.

Читайте АСН в Google News