Розслідування у справі екс-голови контррозвідки СБУ завершено

15.07.2015, 16:09

Головна військова прокуратура закінчила досудове розслідування відносно генерал-майора СБУ Володимира Біка, про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Володимир Бік сприяв російській ФСБ у проведенні підривної діяльності проти України з грудня 2013-го по лютий 2014 року під час Євромайдану. Йому інкримінують ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

«Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що на виконання злочинного завдання представників ФСБ Росії вище керівництво СБ України (Якименко О.Г., Тоцький В.В., Ганжа С.В. і Бік В.В.) організували завантаження через сервери Центру інформаційної безпеки ФСБ Росії в мережі Інтернет відеоматеріалів, які негативно характеризували учасників Революції гідності і європейську інтеграцію України. У свою чергу, фахівці ФСБ організували проведення спеціальної довготривалої операції у формі інформаційної війни проти України», — сказано в повідомленні.

Далі відео «обробляли» і спотворювали реальні події. Відеоматеріали в такому вигляді показували російські медіа.

«Вперше нам вдалося спільно з Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз та Інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ провести унікальні експертизи, розшифрувати ті дані, які за весь період Революції гідності пересилалися з центрального апарату СБУ саме в ФСБ Росії», — сказано в повідомленні.

Біку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від десяти до п'ятнадцяти років.

Читайте АСН в Google News