Кремль різко відповів на можливість поставок Україні смертоносної зброї

23.09.2016, 13:34

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що можливі поставки США летального зброї Україні порушують міжнародні зобов'язання США, передає російське інформагентство «РИА Новости».

Як пояснив директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, існують міжнародні обмеження в рамках ОБСЄ, документ про передачу звичайних озброєнь від 1994 року, документ про легку і стрілецьку зброю від 2004 року, які передбачають необхідність утримуватися від поставок смертоносних озброєнь в зони конфліктів.

Крім того, за словами представника МЗС РФ, «є Вассенаарські домовленості зі сфери експортного контролю, є міжнародний договір про контроль зброї, до якого ми (РФ) не приєдналися, а американці його підписали, щоправда, ратифікувати, судячи з усього, навіть не збираються».

Нагадаємо, напередодні палата представників конгресу США схвалила законопроект «Про стабільність і демократію в Україні», який передбачає посилення санкцій проти Росії і дозволяє постачати Україні летальну зброю.

Читайте АСН в Google News