Apple звинуватили в сексизмі і поганому ставленні до жінок

16.09.2016, 07:17

Apple опинилася в центрі скандалу: близько десятка колишніх і чинних працівниць в інтерв'ю Mic поскаржилися на сексистські висловлювання чоловіків і неможливість отримати підвищення, пише Газета 2000.

Одна з працівниць компанії надала виданню понад 50 сторінок електронного листування з колегами і заявила, що ті вважали можливість зґвалтування темою для жартів. Крім цього, жінка описала хамську, як вона вважає, поведінка чоловіків.

Скаргу подав і один із співробітників: за його словами, керівництво часто заявляло йому, що він занадто емоційний, і цікавилося, а чи немає у нього «чоловічого ПМС». Ще одна працівниця поскаржилась, що її позбавили можливості претендувати на підвищення двічі: керівництво Apple, не публікуючи інформацію про вакансії, просто віддало посади двом чоловікам.

У серпні місяці жінка подала офіційну скаргу до Департаменту рівноправного працевлаштування, а також в Комісію з рівних можливостей при працевлаштуванні. Вона зажадала від відомств провести розслідування проявів сексизму в Apple.

Читайте АСН в Google News