«Ми знищимо Аль-Каїду і ІДІЛ. Американці не будуть жити в страху» - президент Обама в річницю трагедії 9/11

11.09.2016, 09:31

Під час свого щотижневого звернення до народу президент США згадав 15-ту річницю терористичних атак на хмарочоси Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. «Американці ніколи не піддадуться страху, незважаючи на теракти», - сказав Барак Обама, повідомляє Голос Америки.

Президент Сполучених Штатів вшанував пам'ять «майже 3000 невинних життів», які були втрачені 11 вересня 2001 року. «Сини і дочки, чоловіки та дружини, сусіди, колеги і друзі, - говорив Обама у своєму зверненні, - вони перебували на різних дорогах свого життя, люди всіх рас і релігій, всіх кольорів і переконань, з усієї Америки і з усього світу» . Президент відзначив успіхи США в боротьбі з тероризмом і пообіцяв подолати нові загрози, що постали перед міжнародним співтовариством, такі як «Ісламська держава» в Сирії і в Іраку.

«Водночас загроза тероризму змінюється, як ми трагічно це спостерігали в містах Бостон і Чаттануга, Сан-Бернардіно і Орландо, - зазначив президент США. - Тому і в Афганістані, і в Іраку, і в Сирії, і за її межами ми будемо залишатися непорушними в боротьбі проти терористів, таких як аль-Каїда і ІДІЛ. Ми їх знищимо. І ми будемо продовжувати робити все, що в наших силах, щоб захистити нашу батьківщину».

Читайте АСН в Google News