Харківські прикордонники розікрали 4,4 млн грн, виділені на облаштування держкордону

08.09.2016, 11:19

Правоохоронці викрили схему розкрадання військового майна, організовану одним із заступників керівника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (ДПСУ) в Харківській області. Про це повідомили в ГУ Національної поліції України.

За даними поліції, до складу злочинної групи також входили начальник одного з відділів прикордонної служби та керівники комерційних структур.

У зв'язку з розслідуванням справи правоохоронці провели 17 обшуків у службових кабінетах, за місцем проживання та офісах в Харківській області. У одного з прикордонників під час обшуку вилучили підроблений паспорт громадянина України на чуже ім'я, але з його фотографією.

Відзначається, що, починаючи з 2014 року, військові уклали договори з товариствами на закупівлю товарів (спостережних вишок і службових модулів) для інженерного облаштування державного кордону України.

«Ціна, яка була вказана в договорі, в кілька разів перевищувала ринкову. Різницю у вартості подільники розподілили між собою», - йдеться в повідомленні. За даними поліції, сума завданих збитків склала понад 4,4 млн грн.

Читайте АСН в Google News