120 шахтарів зайшли у будівлю Міненергопрому з безстроковою акцією протесту

07.09.2016, 12:09

Близько 120 шахтарів з усіх шахт України зайшли до приміщення Міністерства енергетики та вугільної промисловості, (Київ, вул. Хрещатик, 30), оголосивши безстрокову акцію протесту. Головні вимоги – припинити корупцію у вугільній галузі та виплатити борги по зарплатах, які зараз сягнули уже мільярда гривень.

Про це ASN повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«У нас конкретні вимоги – виплатити борги по зарплаті, припинити корупцію в галузі, зокрема на державних шахтах. Ми також вимагаємо налагодити стабільну роботу державних підприємств, прийняти закони, які є в парламенті і стосуються роботи вугільної галузі та соціального захисту шахтарів. Ми купили квитки в один кінець і йти звідси не збираємося, доки наші вимоги не будуть виконані», - заявив Волинець.

За словами Михайла Волинця, вимоги, зокрема, стосуються фактів розкрадання коштів з Львівсько-Волинського басейну. «Вони штучно змінюють золу у гірничій масі і вологість. І за рахунок цього змінюють кількість вугілля у гірничій масі. І таким чином вони крадуть більше 15 тисяч тонн концентрату на місяць», - стверджує Волинець.

За словами представника профспілки, напередодні він особисто відніс заяву до ГПУ, однак не уточнив, яких конкретно фактів стосується ця заява. 

Читайте АСН в Google News