Розвідка розкрила підступні плани РФ

05.09.2016, 15:57

Керівництво Росії зберігає агресивні наміри щодо України, а також щодо встановлення повного контролю над її територією. Про це інформує ГУ розвідки Міноборони України. За інформацією відомства, для чинення тиску на нашу державу і її західних партнерів, а також демонстрації сили Москва продовжує нарощувати міжвидові угруповання військ, а також підвищувати їхню готовність до виконання завдань на південно-західному стратегічному напрямі. Про це пише "Сегодня".

«Це здійснюється під виглядом бойової і оперативної підготовки. Наймасштабнішим заходом у 2016 році стали навчання ЗС Росії «Кавказ 2016». Основною відмінністю цих навчань від попередніх стало здійснення маневрів в умовах триваючої збройної агресії РФ проти України, а також значного ускладнення відносин РФ з НАТО. Проведення агресором стратегічних навчань в Чорноморському регіоні говорить про відпрацювання Росією варіантів можливого конфлікту з НАТО на цьому напрямі», - заявили в розвідці.

У відомстві зазначили, що реальні масштаби навчань більші, ніж задекларовано. Росія офіційно заявила, що в навчаннях беруть участь близько 12,5 тисячі військовослужбовців, 90 танків, 300 бойових машин, до 20 вертольотів, а також до 15 бойових кораблів.

«Головне управління розвідки Міністерства оборони України встановило, що під виглядом перевірки бойової готовності Збройних Сил РФ, яка проводилася з 25 по 31 серпня, Росія зосередила на південно-західному напрямі угруповання військ чисельністю близько 100 тисяч військовослужбовців, понад 10 тис. військової та іншої техніки , 60 кораблів, чотири сотні літаків і вертольотів», - сказали в розвідці.

Читайте АСН в Google News