Восени половина основних продуктів харчування суттєво подорожчає - експерт

23.08.2016, 17:02

Вже у вересні українцям варто готується до суттєвого подорожчання основних продуктів харчування. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Вже у вересні ми побачимо подорожчання наполовину наших щоденних продуктів. Рітейлери вже почали заявляти, що вони давно працювали з низькою рентабельністю, тому будуть підвищувати маржу. Упевнений, що це торкнеться передовсім соціальних продуктів, оскільки максимальна націнка в 15% була припинена Кабінетом Міністрів. Основні валюти зросли на 2%, що призведе до перерахунку вартості нового врожаю. Тому ми отримаємо ціновий сплеск вже у вересні на тлі подорожчання комунальних послуг», - вважає експерт.

Однак на цьому етапі експерт відзначає здешевлення деяких груп товарів.

«Зниження ціни на гречану крупу кожні 10 днів на 1,5 грн, тобто такими ж темпами, як вона і росла цього року, каже тільки про штучність цього процесу. За останні 10 днів гречана крупа подешевшала ще на 5%. Яйця і морква знизилися на 0,30 грн, на 0,20 грн - буряк. Зростання ціни на соціальні продукти харчування не спостерігалося. Але це затишшя перед легкою осінньою турбулентністю», - написав Дорошенко.

Читайте АСН в Google News