Єльченко: Бойовики залучають до своїх лав дітей

03.08.2016, 10:52

На тимчасово окупованих територіях України створюються табори, в яких дітей навчають користуватися зброєю і вести розвідувальну діяльність. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки, повідомляє центр новин ООН.

Єльченко повідомив, що на непідконтрольних уряду територіях і вздовж лінії зіткнення на сході України проживає 580 тисяч дітей, які найбільше страждають від наслідків нинішнього конфлікту. За його словами, бойовики залучають неповнолітніх до лав незаконних збройних груп, а будівлі шкіл та дитячих садків використовують у військових цілях.

«Згідно з даними Міністерства оборони України, 39 будівель шкіл, дитячих садків та інших дитячих закладів на тимчасово окупованих територіях України використовуються підтримуваними Росією незаконними збройними групами у військових цілях. Вони перетворюють ці об'єкти на бараки, укріплені військові форпости, склади зі зброєю та боєприпасами», - розповів український посол.

Він також зазначив, що в багатьох випадках «підтримувані Росією сепаратисти використовували шкільні подвір’я як артилерійські і мінометні позиції».

«Посол України зазначив, що з різних джерел надходять повідомлення про те, що дітей у віці 15 років набирають до лав збройних молодіжних груп і залучають до участі у збройних зіткненнях. У травні за 10 кілометрів від Донецька спостерігачі ОБСЄ бачили дитину приблизно 12-14 років, одягнену в камуфляжну форму, з автоматом АК-47 у руках», - ідеться в повідомленні.

Читайте АСН в Google News