РНБО почала підготовку оборонного бюджету на наступний рік

26.07.2016, 17:34

Сьогодні під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова відбулася нарада з підготовки оборонного бюджету на 2017 рік. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У нараді також взяли участь керівники всіх силових міністерств і відомств, а також Міністерства економічного розвитку й торгівлі та Міністерства фінансів. За словами Турчинова, враховуючи загрози, які постали перед країною, Україна не може зменшити обсяги фінансування сектора безпеки і оборони.

«Вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектора безпеки і оборони в розмірі 5% від ВВП має чітко виконуватися», - наголосив він.

Читайте також: Турчинов: Підприємства, орієнтовані на «оборонку», працюють у три зміни

Крім того, Турчинов зазначив, що необхідно компенсувати незабезпечені витрати на оборону поточного року у зв'язку з невирішеним питанням у парламенті з наповнення спеціального фонду за рахунок арештованих коштів оточення Януковича.

«Разом з проектом бюджету на наступний рік ми повинні відпрацювати державне оборонне замовлення на 2017 рік, віддаючи переваги сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки», - сказав Турчинов.

Читайте АСН в Google News