Підприємці привласнили понад 12 мільйонів гривень, виділених на реабілітацію бійців АТО

01.07.2016, 12:13

Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили механізм розкрадання бюджетних коштів при реалізації державної програми «Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією правоохоронців, комерційні структури з трьох регіонів України подавали завідомо неправдиві відомості для участі в конкурсних торгах, які проводила Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

«Підприємці, які перемагали в конкурсах, свідомо приховували інформацію про відсутність у них відповідних фахівців-психологів і умов для реабілітації бійців в санаторно-курортних установах. Бійцов просто розміщували в санаторіях, не надаючи ніяких послуг з психологічної реабілітації. У деяких випадках учасникам АТО пропонували гроші, щоб вони взагалі не селилися в лікувальних установах», - йдеться в повідомленні.

За попередніми оцінками, протягом 2015-2016 років бізнесмени привласнили понад дванадцять мільйонів державних коштів. Порушено кримінальні провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News