У СБУ розповіли, чим займалися затримані біля Широкиного бойовики

28.06.2016, 11:45

Захоплені у полон під Широкиним бойовики вели розвідувальну діяльність за українськими військовими на підконтрольній Україні території. Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт, пише 112.

Він зазначив, що наразі вони перебувають під контролем СБУ.

Під час затримання силу до бойовиків спершу не застосовували, їм було запропоновано скласти зброю.

«Двоє, а не троє відмовилися це робити, і наша розвідка в рамках чинного законодавства чинила захисний опір, тобто ми не нападали першими. Було знищено трьох людей і вісьмох було затримано», - сказав Тандіт.

Він додав, що бойовики розповіли співробітникам СБУ заготовану легенду, при обробці якої з'ясувалося, що вона не відповідає дійсності.

«Зараз з ними ведеться певна робота. Це представники «ДНР», це молоді хлопці, які справді перебували там зі зброєю в руках, у тому числі й із сучасною російською зброєю. Ті відомості, які вони дали, оброблялися, і зараз ми бачимо, що вони не казали правду. Дещо робиться нами, аби з'ясувати. Ця легенда відпрацьована нами, і вона не підтверджується. Була інформація, що нібито вони призивалися цієї весни, але не все є правдою, ми будемо ними займатися», - розповіли в СБУ.

Читайте АСН в Google News