Епідеміологи повідомили про можливу причину отруєння в Ізмаїлі

19.06.2016, 14:40

За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби України, 93% людей з симптомами кишкової інфекції в Ізмаїлі Одеської області пов'язують свою захворюваність з вживанням сирої питної води, передає прес-служба відомства.

«Аналіз факторів, що сприяли виникненню захворювання, показав, що 93% хворих пов'язують свою захворюваність із вживанням сирої питної води, з молочними продуктами домашнього приготування - 3%, овочами і фруктами, які були оброблені проточною водою, - 4%», - говориться в повідомленні.

Зазначено, що з метою виявлення джерела інфікування і етіологічного фактора відібрані на бактеріологічні та санітарно-гігієнічні дослідження: вода питна з свердловин і резервуарів водоканалу, вода питна з розподільної мережі, зокрема з осередків. Матеріали в роботі.

У ДСЕС також повідомили, що місто Ізмаїл розташоване з ухилом до річки Дунай і розділяється на дві частини. «При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено, що основна захворюваність реєструється в північно-західній і південно-західній частинах міста, де території найбільш постраждали від злив. Тимчасово були затоплені туалети в приватному секторі. Крім того, на цій території дощові зливні води затримувалися на певний час. Зливна каналізація, розташована на згаданій території, була не в змозі прийняти весь обсяг дощових потоків», - зазначили у відомстві.

Також зазначено, що не реєструється захворюваність на гострі кишкові інфекції на території мікрорайону Південний, населення якого отримує питну воду від окремих свердловин, які містяться на більш високому рівні в порівнянні з артсвердловинами, які забезпечують водою населення основної частини міста.

«Щоб зупинити поширення інфекції, тимчасово припинено функціонування всіх об'єктів громадського харчування, ринків, дитячих дошкільних установ, ліквідована стихійна торгівля. Фахівці проводять обходи для виявлення і госпіталізації виявлених хворих. Тимчасово заборонили купатися у водоймах. Проводяться дезінфекційні заходи в осередках, приватному секторі з обробкою туалетів. Організовано бактеріологічне обстеження груп ризику (працівників кондитерських, кулінарних цехів, супермаркетів та інших), хронічних носіїв черевного тифу», - додали в ДСЕС.

Читайте АСН в Google News