Геращенко: Україна відправила лист Штайнмайеру з проханням сприяти звільненню заручників

18.06.2016, 13:20

Українська сторона в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську направила лист головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмайеру. Про це написала на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

У листі озвучено прохання посприяти у звільненні українських заручників.

«Від української сторони гуманітарної підгрупи ТКГ направила лист головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Німеччини Ф.-В.Штайнмайеру, в якому виражається наше глибоке занепокоєння ситуацією із заручниками. Апелюємо в ОБСЄ і до головуючого з проханням сприяти у звільненні заручників. Ситуація із заручниками тільки погіршується. По-перше, бойовики протягом року так і не надали нам точної інформації про місця знаходження українців. По-друге, їх відверто катують. Я ніколи не погоджуся з тим, щоб бойовики намагаються перетворити мінську групу на безцільну балаканину, ми наполягаємо, щоб був результат - звільнення заручників», - написала Геращенко.

Вона зазначила, що ОБСЄ повинна докласти всіх зусиль, щоб Росія вплинула на бойовиків і ті, нарешті, «перестали шантажувати долями тяжкохворих людей та звільнили їх».

Читайте АСН в Google News